• امروز : پنجشنبه, ۲۲ شهریور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 12 September - 2024
اخبار امروز : 3
0
0

محققان آلمانی: ژانر فیلم مورد علاقه شما اطلاعات مفیدی از عملکرد مغز شما ‌می‌دهد

  • کد خبر : 48600
  • 09 شهریور 1403 - 12:47
محققان آلمانی: ژانر فیلم مورد علاقه شما اطلاعات مفیدی از عملکرد مغز شما ‌می‌دهد
طرفدار کدام ژانر فیلم هستید؟ فیلم‌های جنایی، فیلم‌های اکشن، کمدی یا مستند؟ مطالعات جدید محققان آلمانی نشان می‌دهد که ژانر فیلم مورد علاقه یک فرد اطلاعات مفیدی را در مورد نحوه عملکرد مغز آشکار می‌کند.

محققان آلمانی: ژانر فیلم مورد علاقه شما اطلاعات مفیدی از عملکرد مغز شما ‌می‌دهد

طرفدار کدام ژانر فیلم هستید؟ فیلم‌های جنایی، فیلم‌های اکشن، کمدی یا مستند؟ مطالعات جدید محققان آلمانی نشان می‌دهد که ژانر فیلم مورد علاقه یک فرد اطلاعات مفیدی را در مورد نحوه عملکرد مغز آشکار می‌کند.

به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از یورونیوز، مطالعه جدیدی که توسط دانشگاه آلمانی مارتین لوتر هاله-ویتنبرگ (MLU) انجام شده، داده‌های مربوط به ترجیحات فیلم حدود ۲۵۷ نفر را با ضبط فعالیت مغزی آن ها با یکدیگر مقایسه کرده است. این داده‌ها نشان می‌دهد که ژانرهای فیلم مورد علاقه هر فرد می‌تواند اطلاعات مفیدی در مورد نحوه پردازش احساسات در مغز به ویژه در واکنش به محرک‌های احساسی منفی ارائه دهند.

به گفته این تحقیق، افرادی که فیلم‌های اکشن و کمدی را دوست دارند، در مقایسه با افرادی که علاقه‌مند به مستند‌ها یا فیلم‌های جنایی و تریلر هستند، واکنش های متفاوتی را نسبت به محرک‌های احساسی منفی نشان می‌دهند.

استر زویکی، روانشناس و از نویسندگان این تحقیق معتقد است: « فیلم‌ها بسیار جذاب هستند زیرا نه تنها احساسات انسانی را به تصویر می‌کشند، بلکه آنها را برمی‌انگیزانند. احساسات منفی مانند خشم یا ترس در بسیاری از فیلم‌ها نقش اساسی دارند.»

تا همین اواخر، اطلاعات نسبتا کمی در مورد ارتباط میان ترجیحات فیلم و پردازش احساسات منفی در مغز وجود داشت.

طرفداران اکشن یا کمدی حساس‌تر هستند

محققان با تجزیه و تحلیل داده های ۲۵۷ نفر این ارتباط را با جزئیات بررسی کردند. پاسخ دهندگان همچنین اطلاعاتی در مورد ترجیحات فیلمی خود ارائه کردند. همچنین، فعالیت مغزی آنان با استفاده از (اف‌ام‌آرآی یا تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی) مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش، در حالی که شرکت‌کنندگان درون دستگاه  ام‌آرآی دراز کشیده بودند، تصاویری از چهره‌های ترسیده یا عصبانی و اشکال هندسی به آن‌ها نشان داده شد.

مطالب خواندنی:  عواقب بدقولی والدین چیست؟

محققان روی دو ناحیه از مغز تمرکز کردند. اول، آمیگدال یا بادامه که مسئول پردازش احساسات حیاتی است. ویکی می‌گوید: «آمیگدال می‌تواند واکنش جنگ یا گریز را در پاسخ به تهدیدات ایجاد کند.»

این تیم همچنین فعالیت عصبی هسته اکومبنس را که به عنوان مرکز پاداش در مغز شناخته می شود، بررسی کردند.

https://dl.greenbeautymag.com/2024/08/1080x608_cmsv2_4567fd48-f85f-51cf-9e30-4dc08b069be4-8687138.webp

دکتر زویکی نتایج این مطالعه را شگفت‌آور خوانده و توضیح می‌دهد: «ما دریافتیم که طرفداران فیلم‌های اکشن در هر دو ناحیه مغز قوی‌ترین واکنش‌ها را نشان دادند. این موضوع برای ما غیرمنتظره بود، زیرا فیلم‌های اکشن معمولاً محرک‌های زیادی ارائه می‌دهند و به نظر می‌رسید که طرفداران این ژانر باید کمتر تحریک‌پذیر باشند.»

با این حال، نتایج نشان می‌دهد که علاقه‌مندان به فیلم‌های اکشن به‌ویژه به محرک‌های احساسی حساس هستند و این تحریکات را لذت‌بخش می‌دانند. تیم تحقیقاتی فعالیت مشابهی را در مغز افراد علاقه‌مند به کمدی‌ها ثبت کرد.

 اما نتایج برای طرفداران فیلم‌های جنایی، تریلر و مستند‌ها متفاوت بود. در این گروه‌ها، هر دو ناحیه مغز به مراتب واکنش کمتری به محرک‌های احساسی نشان دادند.

زویکی نتیجه‌گیری می‌کند: «به نظر می‌رسد افراد ژانر فیلم‌هایی را انتخاب می‌کنند که به بهترین شکل ممکن مغزشان را تحریک کند.»

«به نظر می‌رسد افراد ژانر فیلم‌هایی را انتخاب می‌کنند که به بهترین شکل ممکن مغزشان را تحریک کند.»

 

در واقع طرفداران فیلم‌های اکشن و کمدی به شدت به محرک‌های احساسی منفی واکنش نشان دادند، در حالی که شرکت کنندگانی که به فیلم‌های مستند، جنایی و هیجان انگیز علاقه داشتند واکنش ضعیف تری داشتند.

نتایج این مطالعه در مجله « Frontiers in Behavioral Neuroscience » منتشر شده است.

مطالب خواندنی:  معبد آب کجاست؟
لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=48600

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.