هرگونه تغییر در ظاهر آلت تناسلی شما می تواند باعث نگرانی شود. آیا این یک بیماری پوستی است، عفونت یا عارضه،مشکل گردش خون،آلت تناسلی بنفش می تواند به معنای هر یک از این موارد باشد.
اگر متوجه لکه بنفش یا تغییر رنگ دیگر در آلت تناسلی خود هستید ، باید آن را توسط پزشک ارزیابی کنید. در صورت امکان به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید. متخصص اورولوژی در سیستم های تولید مثل مرد و ادرار متخصص هستند ، بنابراین ممکن است آنها بتوانند اطلاعات بیشتری را نسبت به پزشک عمومی ارائه دهند. برخی از شرایط نیاز به توجه بیشتری دارند.
در صورت وجود درد شدید یا خونریزی دستگاه تناسلی ، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. در ادامه در مورد دلایل احتمالی و همچنین در مورد نحوه درمان آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید:
۱٫ کبودی
هنگامی که رگ های خونی ریز در زیر سطح پوست شکسته شده و خون نشت می کنند ، کبودی ایجاد می شود. آنها معمولاً نتیجه آسیب های کوچک و شناخته شده هستند. به عنوان مثال ، ضرب دیدگی ، رابطه جنسی خشن یا استمناء می تواند باعث کبودی شود.
کبودی ممکن است در ابتدا به لمس حساس باشد. اگر ضربه شدیدتر باشد ، ممکن است در طول بهبودی ، سایه هایی از بنفش عمیق تا قرمز ایجاد شود. کبودی که ناشی از صدمات زیاد مانند ورزش یا سایر آسیب های قابل توجه است ، نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
کبودی های ناچیز کوچک هستند و در منطقه آسیب دیده ایجاد می شود. اگر کبودی بزرگتر شد ، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. به طور معمول ، کبودی جزئی طی چند هفته بدون درمان محو می شود. اگر اینطور نیست و اگر درد و حساسیت ادامه دارد ، به پزشک مراجعه کنید.
۲٫ هماتوم
هماتوم کبودی عمیق است. خون حاصل از آسیب دیدگی رگ خونی در زیر پوست ، لکه ای قرمز یا بنفش ایجاد می کند. بر خلاف کبودی سطحی ، یک هماتوم احساس سفتی یا برآمدگی ایجاد می کند. هماتوم می تواند باعث از دست رفتن جریان خون شود. همچنین می تواند نشانه یک واقعه خطرناک خونریزی باشد.
هماتوم ممکن است در هر اندام از جمله آلت تناسلی ایجاد شود. ایجاد هماتوم روی آلت تناسلی مرد نیاز به مراقبت فوری دارد.
۳٫ لکه خون
لکه های خونی ، که با نام پورپورا نیز شناخته می شوند ، می توانند بنفش یا قرمز به نظر برسند و معمولاً در برابر سطح پوست شما بزرگ می شوند. برخلاف کبودی یا هماتوما ، لکه های خونی ناشی از تروما ایجاد نمی شوند. لکه های خون اغلب نشانه بیماری جدی تر است.
ظهور ناگهانی لکه خون ممکن است نشانه ای از این باشد:
– التهاب رگ های خونی
– کمبودهای تغذیه ای
– واکنش به داروهای خاص
– یک مشکل خونریزی یا لخته شدن
به دنبال مراقبت پزشکی باشید تا پزشک بتواند بیماری زمینه ای احتمالی را تشخیص دهد.
۴٫ واکنش آلرژیک
برخی از داروهای خاص می توانند یک واکنش آلرژیک جدی بنام سندرم استیونز-جانسون را ایجاد کنند که باعث ایجاد بثورات قرمز یا بنفش در دستگاه تناسلی و سایر قسمتهای بدن می شود. زخم های دردناک و لایه برداری پوست اغلب ایجاد می شود که منجر به عوارض تهدید کننده زندگی می شود.
این واکنش می تواند ناشی از:
– داروهای ضد تشنج
– آنتی بیوتیک های مبتنی بر سولفا
– داروهای ضد روان پریشی
– ایبوپروفن (Advil)
– ناپروکسن (Aleve)
– سایر آنتی بیوتیک ها ، مانند پنی سیلین
سندرم استیونز-جانسون یک موقعیت اورژانس است و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. اگر گمان می کنید دارویی که مصرف می کنید واکنش جدی تری داشته باشد ، با پزشک خود تماس بگیرید.
شما باید بلافاصله از مصرف داروهای بدون نسخه مانند داروهای تسکین دهنده درد خودداری کنید. با این حال ، قبل از متوقف کردن داروهای تجویزی ، باید با پزشک خود مشورت کنید. آنها می توانند به شما توصیه کنند که چگونه با خیال راحت از مصرف دارو خارج شوید و چه زمانی به دنبال ارزیابی بیشتر هستید.
۵٫ عفونت مقاربتی (STI)
زخم های قرمز یا بنفش به دلیل برخی از عفونتهای مقاربتی می توانند در آلت تناسلی شما ظاهر شوند. به عنوان مثال ، زخم های دستگاه تناسلی اغلب یکی از اولین علائم بیماری سفلیس اولیه و تبخال دستگاه تناسلی است .
در هر یک از شرایط ، شما همچنین ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:
– درد
– خارش
– سوزش
– ادرار دردناک
– تب
– خستگی
اگر گمان می کنید که در معرض عفونتهای مقاربتی قرار گرفته اید ، به پزشک خود مراجعه کنید. تبخال ، سفلیس و سایر عفونتهای مقاربتی معمولاً قابل درمان و مدیریت هستند ، اگرچه عوارض پایداری وجود دارد.
۶٫ گلسنگ اسکلروز
برخی از بثورات و شرایط پوستی می تواند در هر نقطه از بدن از جمله آلت تناسلی ظاهر شود. به عنوان مثال ، گلسنگ اسکلروز معمولاً دستگاه تناسلی را هدف قرار می دهد.
اگرچه این اختلال التهابی طولانی مدت پوستی به طور معمول باعث ایجاد لکه های سفید روی پوست می شود اما لکه های قرمز یا بنفش به عنوان نازک شدن پوست ایجاد می شوند.
لیکن اسکلروز در مردانی که ختنه نمی شوند شایع تر است. این بیماری باعث ایجاد زخم و افت قابل توجهی در عملکرد جنسی طبیعی می شود. نیاز به توجه و معالجه متخصص اورولوژی دارد. پمادهای موضعی کورتیکواستروئید می توانند کمک کنند ، اما در بسیاری از موارد ممکن است نیاز به ختنه یا سایر روشهای جراحی باشد.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید
اگر می دانید که چرا یک کبودی کوچک روی آلت تناسلی شما ایجاد شده و علائم دیگری نداشته باشید ، لازم نیست فوراً به پزشک مراجعه کنید.
اما اگر لکه بنفش یا قرمز یا بثورات به دلایلی ناشناخته ظاهر می شود ، باید به دنبال مراقبت پزشکی باشید. هرگونه تروما یا کبودی فوری به دستگاه تناسلی نیز نیاز به ارزیابی فوری پزشکی دارد.
در صورت تجربه موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنید:
– لکه های خون یا کبودی در مکان هایی که آسیب ندیده اند
– درد یا تورم غیر طبیعی آلت تناسلی مرد
– خون در مدفوع شما
– خون دماغ
– خون در ادرار شما
– زخمهایی بر روی آلت تناسلی یا جای دیگر بدن
– درد هنگام ادرار یا انجام فعالیتهای جنسی
– درد در شکم یا مفاصل
– درد یا تورم در بیضه ها
پزشک شما قبل از بررسی آلت تناسلی و ناحیه تناسلی ، تاریخچه و علائم پزشکی شما را بررسی خواهد کرد. اگرچه کبودی اغلب با دید قابل تشخیص است اما ممکن است پزشک شما برای تأیید یا رد هرگونه آسیب ، عفونت یا بیماری دیگر ، نیاز به انجام آزمایشات تشخیصی مانند سونوگرافی داشته باشد.
منبع:بیتوته