گیاه چوچاق تسکین دهنده دردهای روماتسیمی می باشد
گیاه چوچاق بومی نواحی شمال ایران میباشد. ترکیباتی مثل لیمونن و اسید فولیک در چوچاق به فراوانی یافت میشود به همین علت میتواند نقش زیادی در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن داشته باشد.
گیاه چوچاق
نام فارسی آن شش شاخ است. در مازندران به آن زولنگ، در شهسوار ششاک و رامسر شوشاخ( در واقع شش شاخ) و در گیلان آنرا چوچاق و یا انارچوقاق می گویند. اعراب آنرا قرصعنه مسدس می نامند.
ویژگیهای گیاه چوچاق یا زولنگ
اسم علمی گیاه چوچاق، زولنگ (Eryngium planum) است. گیاه زولنگ خاردار و از تیره چتریان است، زولنگ گیاهی است چندساله که اکثرا به رنگ آبی آسمانی، با پراکندگی در شمال ایران در منطقه های جلگه ای از رامسر تا گلوگاه و ارتفاعات میانی البرز در شیب های شمالی قابل رشد است. زولنگ بومی نواحی شمال ایران میباشد و در کشتزارها و لبه جویهای اکثر نقاط جهان من جمله شمال ایران بسیار است این گیاه در جوانی دارای برگ نرم و لطیف و شادابی است که برای مصارف غذایی به کار می رود. گیاه چوچاق در موقع بلوغ دارای خارهای میشود که هر چند پنج شاخه است ولی شش شاخ نامیده می شود. بدین ترتیب گیاه از از دسته خارداران و از تیره چتریان است. داراى برگهاى بزرگ با بریدگی هاى عمق دار مى باشد. تمام قسمت هاى گیاه حتى گل آن خاردار است. برگهاى چوچاق در بلوغ قهوه اى رنگ و کله قندى بوده، بوى هویج مى دهد و در بعضى از انواع بیابانى آن تا عمق دو مترى در زمین فرو مى رود.
خواص گیاه چوچاق
ترکیباتی مثل لیمونن و اسید فولیک در چوچاق به فراوانی یافت میشود به همین علت میتواند نقش زیادی در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن داشته باشد. از دیگر خواص گیاه چوچاق میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
* تقویت نیروی جنسی
* تسکین دهنده دردهای روماتسیمی
* کاهش التهاب در بدن
* ارامش بخش اعصاب
* ادرارآور
* پیشگیری از سرطان به علت مقدار زیاد آنتی اکسیدان
* اشتها اور
* افزایش دهنده شیر مادران شیرده
گیاه چوچاق ارامش بخش اعصاب می باشد
خواص ریشه چوچاق
ریشه گیاه چوچاق خواص زیادی دارد. ریشه گیاه چوچاق دارای قند و ساکارز است. برای بیش تر بهره بردن از خواص آن، باید از ریشه اصلی این گیاه که از سایر ریشه ها بزرگتر است و اصطلاحا به آن بیخ میگویند ، استفاده کرد. لازم به یادآوری است که زمان برداشت ریشه گیاه چوچاق فصل پائیز است.
از جمله فواید ریشه چوچاق میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
درمان سیاه سرفه
درمان عفونت و درد دندان
خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی
درمان عفونت ادراری
ضد اسپاسم
درمان بیماری های مرتبط با کبد
درمان عقب افتادگی پریود
برطرف کننده سنگ کلیه و مثانه
نحوه مصرف گیاه چوچاق
یکی از روشهای استفاده از چوچاق استفاده از آن در غذا هایی مانند، کوکو سبزی، سبزی پلو ماهی، زیتون پرورده و … میباشد . چوچاق را میتوانید خشک نموده و بعنوان چاشنی در غذا استفاده کنید.
همچنین گیاه چوچاق را میتوان بصورت خشک و تر بصورت دمنوش استفاده کرد. برای این کار آب جوش را روی گیاه ریخته و آنرا دم کنید. بعد از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صاف نموده و میل کنید.
منبع: بیتوته