• امروز : یکشنبه, ۲۲ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 13 October - 2024
اخبار امروز : 0
0
6

فواید و مضرات چای سبز

  • کد خبر : 36220
  • 30 اردیبهشت 1401 - 17:07
فوايد و مضرات چای سبز
چای سبز ،گیاه بومی چین و هند ، به دلیل فواید سلامتی خود قرنهاست که در سطح جهان مصرف می شود و مورد استقبال قرار می گیرد. چای پرمصرف ترین نوشیدنی جهان بعد از آب است. با این حال ، 78 درصد از چای مصرفی در سراسر جهان سیاه است و تنها حدود 20 درصد آن سبز است.

فواید و مضرات چای سبز

به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از بیتوته،چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود و حاوی یکی از بالاترین میزان آنتی اکسیدان های هر چای است. مواد شیمیایی طبیعی به نام پلی فنول در چای همان چیزی است که تصور می شود اثرات ضد التهابی و ضد سرطان زا آن را فراهم می کند.

چای سبز از برگهای بدون اکسایش تهیه می شود و یکی از انواع چای کمتر فرآوری شده است. بنابراین حاوی بیشترین آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های مفید است.

در اینجا فواید و مضرات چای سبز آورده شده است.

خواص چای سبز :

چای سبز در طب سنتی چینی و هندی برای کنترل خونریزی و بهبود زخم ها ، کمک به هضم غذا ، بهبود سلامت قلب و روان و تنظیم دمای بدن مورد استفاده قرار می گرفت.

مطالعات اخیر نشان داده است که چای سبز به طور بالقوه می تواند بر همه چیز از کاهش وزن گرفته تا اختلالات کبدی ، دیابت نوع ۲ و بیماری آلزایمر تأثیرات مثبتی داشته باشد .

فواید و مضرات چای سبز

در کشورهایی که میزان مصرف چای سبز زیاد است ، میزان ابتلا به سرطان پایین تر است

۱) چای سبز و پیشگیری از سرطان :

طبق تحقیقات موسسه ملی سرطان، نشان داده شده است که پلی فنولهای موجود در چای باعث کاهش رشد تومور در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانات می شوند و ممکن است در برابر صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش UVB محافظت کنند.

در کشورهایی که میزان مصرف چای سبز زیاد است ، میزان ابتلا به سرطان پایین تر است ، اما با اطمینان نمی توان فهمید که آیا این چای سبز است که از بروز سرطان در این جمعیت خاص جلوگیری می کند یا سایر عوامل سبک زندگی.

برخی از مطالعات همچنین تأثیرات مثبت چای سبز بر انواع سرطان زیر را نشان داده اند:

مطالب خواندنی:  فواید چای آبی برای سلامتی که نمی‌دانستید

پستان

مثانه

تخمدان

کولورکتال (روده)

مری (گلو)

ریه

پروستات

پوست

معده

محققان معتقدند که این میزان بالای پلی فنول موجود در چای است که به از بین بردن سلولهای سرطانی کمک کرده و رشد آنها را متوقف می کند. با این حال، مکانیسم های دقیق ارتباط چای با سلول های سرطانی مشخص نیست.

با این حال ، مطالعات دیگر نشان داده اند که چای می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. مقدار چای مورد نیاز برای پیشگیری از سرطان همچنین در مطالعات متفاوت است – از ۲-۱۰ فنجان در روز.

۲) چای سبز و سلامتی قلب : 

یک مطالعه ،نشان داد که مصرف چای سبز ، به کاهش بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. این مطالعه بیش از ۴۰،۰۰۰ شرکت کننده ژاپنی بین ۴۰ تا ۷۹ سال را برای ۱۱ سال دنبال کرد و از سال ۱۹۹۴ شروع شد.

شرکت کنندگانی که حداقل ۵ فنجان چای سبز در روز می نوشند ، خطر مرگ (به ویژه در اثر بیماری های قلبی عروقی) از افرادی که کمتر از یک فنجان چای در روز می نوشند، به میزان قابل توجهی کمتر بود.

فواید و مضرات چای سبز

مصرف چای سبز به کاهش کلسترول بد خون کمک می کند

۳) چای سبز و کلسترول پایین :

مطالعات پزشکی نشان داد که مصرف چای سبز، به کاهش قابل توجهی  کلسترول LDL یا “بد” کمک می کند.

۴)  چای سبز و کاهش خطر سکته مغزی :

با توجه به مطالعه‌ای نوشیدن چای سبز یا قهوه به طور منظم، با کاهش خطر سکته مغزی همراه است. تغییر شیوه زندگی برای کمک به کاهش خطر سکته مغزی با افزودن روزانه چای سبز به رژیم غذایی شما است.

۵) چای سبز برای دیابت نوع ۲ :

مطالعات مربوط به رابطه بین چای سبز و دیابت مغایر بوده است. برخی از آنها کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را برای افرادی که چای سبز مصرف کرده اند نسبت به افرادی که چای مصرف نکرده اند نشان داده اند ، در حالی که مطالعات دیگر هیچ ارتباطی بین مصرف چای و دیابت مشاهده نکرده اند.

مطالب خواندنی:  اگر دیابت داریم شیر بخوریم؟

۶) چای سبز و کاهش وزن :

چای سبز ممکن است باعث کاهش وزن ناچیز و غیر قابل توجه در بزرگسالان دارای اضافه وزن و چاقی شود. پلی فنولهای چای سبز فعالیت آمیلاز بزاق(آنزیم تجزیه کننده قندها) را مهار می کند. جالب است بدانید که چای بدون داشتن عوارض خطرناک داروهای کاهنده وزن میتواند موجب کاهش وزن، اندازه دور کمر و تری گلیسرید خون مبتلایان به چاقی شود.

فواید و مضرات چای سبز

 چای سبز می تواند عملکردهای شناختی مغز ما ، به ویژه حافظه را تقویت کند

۷) چای سبز و بیماریهای التهابی پوست :

یک مطالعه به این نتیجه رسید که چای سبز می تواند به عنوان یک درمان برای اختلالات پوستی مانند پسوریازیس و شوره سر باشد. محققان یک مدل حیوانی را برای بیماریهای التهابی پوستی مورد مطالعه قرار دادند ، که اغلب با لکه های پوستی خشک ، قرمز ، پوسته پوسته شده ناشی از التهاب و تولید بیش از حد سلولهای پوستی مشخص می شوند. افراد تحت درمان با چای سبز رشد سلولهای پوستی کندتر داشته اند.

۸) چای سبز و افزایش حافظه 

تحقیقات منتشر شده نشان می دهد که چای سبز می تواند عملکردهای شناختی مغز ما ، به ویژه حافظه را تقویت کند. این تیم تحقیقاتی گفتند که یافته های آنها حاکی از آن است که چای سبز در درمان اختلالات شناختی مرتبط با اختلالات عصبی روانی مانند زوال عقل می تواند امیدوار کننده باشد .

۹) چای سبز و آلزایمر

در مطالعه‌ای دیگر، محققان تأثیر یکی از اجزای چای سبز ، CAGTE (یا عصاره چای سبز “موجود در روده بزرگ”) را پس از هضم آن ، آزمایش کردند تا ببینند که چگونه این پروتئین مهم در بیماری آلزایمر تأثیر دارد.

انجمن آلزایمر اظهار داشت: “این تحقیق به تحقیقات قبلی اضافه می کند که چای سبز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.

مطالب خواندنی:  راهنمای قد کودکان یک تا سه سال

مطالعات دیگر نشان داده اند که چای سبز ممکن است در پیشگیری از پوسیدگی دندان ، استرس ، خستگی مزمن ، درمان شرایط پوستی و بهبود آرتریت با کاهش التهاب مفید باشد.

فواید و مضرات چای سبز

در صورت مصرف داروهای محرک ، چای سبز می تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهد

عوارض و خطرات جانبی چای سبز :

عوارض جانبی یا موارد منع مصرف نوشیدن چای سبز برای بزرگسالان بسیار ناچیز است. با این حال ، خطرات یا عوارض زیر باید روشن شود:

حساسیت به کافئین: کسانی که حساسیت شدید به کافئین دارند می توانند بی خوابی ، اضطراب ، تحریک پذیری ، حالت تهوع یا معده درد را تجربه کنند .

رقیق کننده های خون: افرادی که از رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقاد پذیر) مانند کوادامین / وارفارین استفاده می کنند به دلیل داشتن ویتامین K ، باید چای سبز را با احتیاط مصرف کنند.  همچنین از مصرف چای سبز و آسپرین خودداری کنید.

سایر محرک ها: در صورت مصرف داروهای محرک ، چای سبز می تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهد.

مکمل های چای سبز حاوی مقادیر زیادی مواد فعال هستند که می توانند عوارض جانبی آن را برانگیخته و با سایر گیاهان ، مکمل ها یا داروها در تعامل باشند.

همیشه قبل از شروع هرگونه رژیم گیاهی یا مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

به طور خاص، زنان باردار یا شیرده، افرادی که دچار مشکلات قلبی یا فشار خون بالا ، مشکلات کلیوی یا کبد، زخم معده یا اختلالات اضطرابی هستند، نباید از مکمل یا عصاره چای سبز استفاده کنند.

لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=36220

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.