• امروز : شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 14 December - 2024
اخبار امروز : 0
0
4

همه چیز درباره بیماری کرابه

  • کد خبر : 12026
  • 18 مهر 1398 - 23:45
همه چیز درباره بیماری کرابه

کیفوز خفیف ممکن است علائم و نشانه های قابل توجهی نداشته باشد کیفوز چیست؟ کیفوز یا گوژپشتی افزایش قوس در پشت است. این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد اما بیشتر در زنان مسن شایع است. کیفوز مربوط به سن اغلب به علت ضعف در استخوان های ستون فقرات است که باعث فشرده […]

 کیفوز چیست, کیفوز

کیفوز خفیف ممکن است علائم و نشانه های قابل توجهی نداشته باشد

کیفوز چیست؟

کیفوز یا گوژپشتی افزایش قوس در پشت است. این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد اما بیشتر در زنان مسن شایع است.

کیفوز مربوط به سن اغلب به علت ضعف در استخوان های ستون فقرات است که باعث فشرده شدن یا ترک آنها می شود. انواع دیگر این کیفوز به دلیل ناهنجاریهایی در ستون فقرات یا جدا شدن در استخوان ستون فقرات به مرور زمان ممکن است در نوزادان یا نوجوانان ظاهر شود.

کیفوز خفیف باعث مشکلات کمی می شود اما کیفوز شدید می تواند باعث درد شود و بدشکل شدن ستون فقرات شود. درمان کیفوز به سن شما و علت و مقدار انحنای آن بستگی دارد.

 کیفوز چیست, کیفوز

کیفوز یا گوژپشتی افزایش قوس در پشت است

علائم کیفوز : 

کیفوز خفیف ممکن است علائم و نشانه های قابل توجهی نداشته باشد. اما برخی از افراد علاوه بر ستون فقرات خمیده غیرطبیعی ، کمردرد و سفتی را تجربه می کنند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر متوجه افزایش انحنا در قسمت بالای کمر یا ستون فقرات کودک خود شده اید ، با پزشک خود ملاقات کنید.

 کیفوز چیست, کیفوز

پسران بیشتر از دختران تحت تأثیر بیماری کیفوز قرار می گیرند

علل بروز کیفوز : 

استخوان های فردی (مهره ها) که ستون فقرات سالم را تشکیل می دهند مانند استوانه هایی هستند که در یک ستون جمع شده اند. کیفوز به دلیل انحناء استخوان های ستون فقرات (مهره ها) ایجاد می شود و معمولا به دلیل ضعیف شدن فرم گوه ای شکل مهره ها ایجاد می شود.

مهره های غیر طبیعی می تواند ناشی از:

آسیب دیدگی: شکستگی یا آسیب دیدگی مهره ها می تواند باعث انحنای ستون فقرات شود.

مطالب خواندنی:  روغن نارگیل موجب چاقی می شود

پوکی استخوان: پوکی استخوان می تواند باعث انحنای ستون فقرات شود. پوکی استخوان بیشتر در زنان مسن و افرادی که مدت طولانی از داروهای کورتون استفاده کرده اند شایع است.

دژنراسیون دیسک: دیسک های دایره ای نرم به عنوان کوسن بین مهره های نخاعی عمل می کنند. با افزایش سن ، این دیسک ها خشک می شوند و کوچک می شوند ، که اغلب باعث بدتر شدن کیفوز می شوند.

بیماری شویرما: این بیماری که به آن کیفوز شویرمان نیز گفته می شود ، به طور معمول در طول رشد رخ می دهد که قبل از بلوغ رخ می دهد. پسران بیشتر از دختران تحت تأثیر قرار می گیرند.

نقائص هنگام تولد: استخوان های ستون فقرات که قبل از تولد به درستی توسعه نمی یابند می توانند باعث ایجاد کیفوز شوند. سندرم کیفوز در کودکان نیز می تواند با سندرمهای خاصی مانند سندرم اِلرز – دانلوس و سندرم مارفان همراه باشد.

سرطان و درمان سرطان: سرطان ستون فقرات و درمان آن می تواند مهره ها را تضعیف کرده و آنها را مستعد شکستگی های فشرده سازی کند.

 کیفوز چیست, کیفوز

 کیفوز شدید می تواند دستگاه گوارش را فشرده کند 

عوارض کیفوز :

علاوه بر ایجاد درد کمر ، کیفوز ممکن است باعث مشکلات زیر شود:

مشکلات تنفسی: کیفوز شدید می تواند بر ریه ها فشار وارد کند.

عملکردهای بدنی محدود: کیفوز با ضعف عضلات کمر و باعث مشکل در انجام کارهایی مانند پیاده روی و بلند شدن از صندلی شود. انحنای ستون فقرات همچنین می تواند نگاه کردن به سمت بالا یا رانندگی را دشوار کرده و هنگام دراز کشیدن باعث درد شود.

مشکلات گوارشی: کیفوز شدید می تواند دستگاه گوارش را فشرده کند و باعث بروز مشکلاتی مانند ریفلاک اسید و مشکل در بلع می شود.

مطالب خواندنی:  ساخت باتری‌های ژله‌ای با الهام از مارماهی‌ها؛ تحولی نو در تامین انرژی ایمپلنت‌ها در بدن انسان؟

مشکل شکل بدن: مبتلایان به کیفوز ، به ویژه نوجوانان ، ممکن است از تصحیح بدن از داشتن پشتی گرد یا از پوشیدن یک بریس برای اصلاح شرایط ، تصویر بدی ایجاد کنند. برای افراد مسن ، تصویر بد بدن می تواند به انزوا اجتماعی منجر شود.

 کیفوز چیست, کیفوز

 استخوان با چگالی کم می تواند کیفوز را بدتر کند

راههای تشخیص کیفوز: 

پزشک شما به طور کلی معاینه جسمی کاملی را انجام می دهد ، از جمله بررسی قد شما. ممکن است از شما خواسته شود که از کمر خم شوید در حالی که پزشکتان ستون فقرات شما را از یک طرف مشاهده می کند. پزشک شما همچنین ممکن است معاینه عصبی را برای بررسی رفلکس و قدرت عضلات شما انجام دهد.

پزشک پس از ارزیابی علائم و نشانه های شما ممکن است آزمایشات زیر را توصیه کند:

اشعه ایکس یا سی تی اسکن: پرتوهای ایکس می تواند درجه خمیدگی را تعیین کرده و ناهنجاری های مهره ها را تشخیص دهد. در صورتی که پزشک شما تصاویر دقیق تری بخواهد ، ممکن است سی تیاسکن  توصیه شود.

MRI :  این تصاویر می توانند عفونت یا توموری در ستون فقرات شما را تشخیص دهند.

تست های عصبی: اگر دچار بی حسی یا ضعف عضلانی هستید ، پزشک ممکن است آزمایشاتی را برای تعیین میزان تکانش های عصبی بین نخاع و اندام هایتان به شما توصیه کند.

تست تراکم استخوان: استخوان با چگالی کم می تواند کیفوز را بدتر کند.

 کیفوز چیست, کیفوز

تمرینات کششی به بهبود انعطاف پذیری ستون فقرات و تسکین کمردرد کمک کند

درمان کیفوز:

درمان کیفوز به علت و شدت شرایط شما بستگی دارد.

مطالب خواندنی:  اهمیت ورزش برای سالمندان مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی

پزشک ممکن است داروهایی را پیشنهاد کند ، از جمله:

مسکن ها: اگر داروهای بدون نسخه – مانند استامینوفن (تیلنول ، دیگران) ، ایبوپروفن (Advil ، Motrin IB ، دیگران) یا ناپروکسن سدیم (Aleve) – کافی نیستند ، داروهای ضد درد قوی تر با نسخه وجود دارند.

داروهای پوکی استخوان: داروهای تقویت کننده استخوان ممکن است به جلوگیری از شکستگی های اضافی نخاعی که باعث بدتر شدن کیفوز شما می شود ، کمک کنند.

درمان می تواند به مدیریت انواع خاصی از کیفوز کمک کند. پزشک ممکن است توصیه کند:

تمرینات : تمرینات کششی ممکن است به بهبود انعطاف پذیری ستون فقرات و تسکین کمردرد کمک کند.

مهاربندی: کودکانی که به بیماری کیفوز مبتلا هستند ، ممکن است با پوشیدن یک بریس بدن در حالی که استخوانهای آنها هنوز در حال رشد هستند ، بتوانند پیشرفت کیفوز را متوقف کنند.

جراحی : جراحی ممکن است برای کیفوز شدیدی که باعث ریشه نخاع یا ریشه های عصبی می شود ، توصیه شود. فیوژن ستون فقرات رایج ترین روش برای کاهش درجه انحنا است. جراح تکه های استخوانی را بین مهره ها قرار می دهد و سپس مهره ها را به همراه میله های فلزی و پیچ ها می چسباند تا ستون فقرات در یک موقعیت اصلاح شده با هم بهبود یابند.

برای کمک به حفظ تراکم استخوان ، پزشک ممکن است توصیه کند:

خوردن یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D

جلوگیری از دخانیات

محدود کردن مصرف الکل

منبع:بیتوته

لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=12026

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.