تلسکوپ فضایی جیمز وب با موفقیت به فضا پرتاب شد
تلسکوپ فضایی جیمز وب اوایل روز گذشته از سکوی پرتاب واقع در آمریکای جنوبی سوار بر راکت آریان ۵ با موفقیت به فضا پرتاب شد. این یکی از مورد انتظارترین پرتابهای چند دههی اخیر توسط ناسا بود و قرار است که این رصدخانهی بینظیر به درک و مطالعهی جهان هستی کمک بزرگی کند.
به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از تکفارس،هر چند که پرتاب جیمز وب موفقیتآمیز بود اما این تلسکوپ فضایی تا رسیدن به هدف خود در فاصلهی ۱ میلیون مایلی از زمین، راه سخت و دشواری را در پیش دارد. تلسکوپ فضایی جیمز وب در مسیر خود تغییر شکل داده و نسبت به فرم فعلی خود گسترش پیدا میکند. این کار که شامل صدها مرحله میشود، برای مشاهده و بررسی کیهان ضروری خواهد بود. در صورتی که حتی یکی از این مراحل موفقیتآمیز نباشد، این پرتاب با شکست روبهرو خواهد شد. اما در صورتی که تمام مراحل به خوبی پیش برود، تلسکوپ فضایی جیمز وب به یکی از مهمترین ابزاری تبدیل خواهد شد که امکان مشاهدهی دورترین نقاط فضا را در اختیار انسان قرار میدهد.
آینههای طلایی تلسکوپ جیمز وب که عرض آنها به ۶.۵ متر میرسد، توانایی جمعآوری نور مادون قرمز از سیارههایی که از ۱۳.۶ میلیارد سال نوری پیش در فضا وجود داشتند را خواهد داشت. این یعنی جیمز وب میتواند سیارههای گفتهشده را مدتی پس از بیگ بنگ و به همان شکلی که در ۱۳.۶ میلیارد سال پیش بودند، مشاهده کند. ستارهشناسان بر این باورند که بیگ بنگ یا پیدایش جهان هستی دقیقاً ۱۳.۸ میلیارد سال پیش رخ داده است. علاوه بر این، تلسکوپ فضایی جیمز وب توانایی مشاهده و بررسی هرگونه از اشیای کیهانی از جمله سیاهچالهها، دنیاهای بیگانه، کهکشانها و برخوردهای سهمگین بین ستارههای متراکم را خواهد داشت.
مراحل طراحی و تولید تلسکوپ فضایی جیمز وب مدت زمان زیادی به طول کشید و در ابتدا قرار بود که این نلسکوپ غولآسا در سال ۲۰۰۷ و با هزینهی ۱ میلیارد دلار ساخته و آمادهی پرتاب شود. اما تاریخ پرتاب این دستگاه مرتباً تغییر پیدا کرد و در نهایت هزینهی توسعه و ساخت آن به ۹.۷ میلیارد دلار رسید. قرار است که اولین تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب در تابستان سال جاری میلادی در دسترس قرار بگیرد.
منبع: The Verge