• امروز : چهارشنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 11 September - 2024
اخبار امروز : 0
0
10

خانواده‌های ترکیبی چیست و چه مسائلی دارند؟

  • کد خبر : 27617
  • 22 بهمن 1399 - 22:10
خانواده‌های ترکیبی چیست و چه مسائلی دارند؟

خانواده‌های ترکیبی (ناتنی) به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از بیتوته،بزرگ کردن و تربیت فرزندان خود یک مسئله بزرگ برای افراد در زندگی خانوادگی است. کسی که دست کم یک فرزند را به دنیا آورده، با مشکلات تربیت و فرزند پروری کاملا آشنا است اینک اگر این فرزند همسر او بوده که از ازدواج […]

خانواده‌های ترکیبی (ناتنی)

به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از بیتوته،بزرگ کردن و تربیت فرزندان خود یک مسئله بزرگ برای افراد در زندگی خانوادگی است. کسی که دست کم یک فرزند را به دنیا آورده، با مشکلات تربیت و فرزند پروری کاملا آشنا است اینک اگر این فرزند همسر او بوده که از ازدواج گذشته باشد بدون شک مشکلات و مسائل فرزندپروری بسیار دشوار تر می شود. تربیت و کنار آمدن با بچه همسر، هم برای والد دشوار است و هم برای فرزندی که می تواند کودک یا نوجوان باشد.

خانواده های ترکیبی (ناتنی) چگونه خانواده‌ای است؟

خانواده های ترکیبی به خانواده‌هایی گفته می‌شود که در آنها یک یا چند نفر از اعضای خانواده، ناتنی هستند. مانند پدر، مادر و یا خواهر و برادر ناتنی. امروزه با افزایش آمار طلاق، آمار خانواده‌های ترکیبی (ناتنی) نیز افزایش یافته است. زن و مردی که دوباره ازدواج می‌کنند امکان دارد خانواده‌ای با اعضای ناتنی تشکیل دهند که تشکیل شده از فرزند همسر فعلی خود و فرزندانی از ازدواجی دیگر باشد

 چنین خانواده‌هایی بیشتر با مشکلاتی در زندگی روبرو می‌شوند و امکان دارد فرزندان نتوانند با خواهر و برادر ناتنی و به خصوص با پدر یا مادر ناتنی هماهنگ شوند و با آن‌ها زندگی کنند. برای به وجود آوردن واکنش بهتر بین اعضای خانواده ترکیبی، بهتر است حتماً به مشاورخانواده باتجربه مراجعه نمایید.

سه نوع خانوادهٔ ترکیبی وجود دارد

۱- مادرِ تنی – پدر ناتنی (این ترتیب بیش از ترتیبات دیگر معمول است، زیرا مادران مطلقه‌اند که معمولاً نگهداری از کودکانشان را به عهده می گیرند)

۲- پدر تنی – مادر ناتنی

۳- زوجی که هر دو فرزندان تنی‌شان را با خود وارد زندگی جدید می‌کنند

مشکلاتی که در خانواده های ترکیبی  به وجود می‌آید

تربیت و کنار آمدن با فرزند همسر احتمالا بسیار مشکل ساز خواهد شد. از سویی بیشتر کودکان یا نوجوانان تا مدت ها نمی‌توانند با والد ناتنی خود هماهنگ شوند با آن‌ها بداخلاقی می کنند و او را عضوی اضافه در خانواده می‌ دانند

مطالب خواندنی:  تأثیرات روانی طلاق والدین بر فرزندان دختر

خیلی از آنها نسبت به پدر یا مادر واقعی خود کینه به دل می‌گیرند چرا که فکر می‌کنند شخص دیگری را به جای مادر یا پدرشان جایگزین کرده‌اند. در این زمان مشکلات و مسائل فرزندپروری دشوار‌تر می‌شود. مهمترین مشکلی که خانواده های ترکیبی با آن دست و پنجه نرم می کنند تلاش برای ایجاد هماهنگی بین اعضای خانواده و تبدیل شدن به خانواده‌ای عادی است.

https://dl.greenbeautymag.com/2021/02/foster-families-problems-3.jpg

خانواده های ترکیبی یا ناتنی

مشکلات پیش روی زن و مرد در خانواده‌های ناتنی

رفتار والدین با فرزندان در خانواده‌های ترکیبی باید برابر با پایه های روانشناسی کودک باشد. خانواده‌ها و والدین با مشکلاتی همچون جانبداری، اختلافات، پیدایش مشکلات در  وظیفه‌شناسی و … روبرو می شوند. والدین میان خواسته‌های همسر خود، فرزندان و حتی همسر قبلیشان گیر می افتند و دچار ضدونقیض می شوند.

حتی اگر والد ناتنی قدرت و اختیار لازم جهت تربیت فرزندان و ادارۀ امور خانه را داشته باشد فرزندان ممکن است این موضوع را قبول ندارند و مقاومت کنند و بعد از مدتی باعث احساس سرخوردگی و افسردگی در والد ناتنی شوند. هرگاه فرزندان دعوا، تنش را میان والدین حس کنند از این فرصتها سواستفاده می کنند تا در برابر والد ناتنی یا خواهر برادر ناتنی خود قدرت کسب کنند. به ویژه  اگر این مشکلات در رابطه با نظم و ترتیب یا قوانین و مقررات باشد.

مشکلات فرزندان در خانواده های ترکیبی

_ کودک ممکن است جایگاه خود را در خانواده از دست بدهد.

_ بعضی از کودکان که به تنهایی عادت کرده اند، اما بعد از اضافه شدن خواهر و برادر ناتنی مجبور می‌شوند اتاق خود را با آنها شریک شوند؛ همین موضوع آغاز مشکلات، دعواها و اختلافات را به وجود می آورد.

_ شریک شدن پدر یا مادر با دیگر بچه‌ها، از جمله مشکلات فرزندان خانوادهای ترکیبی است.

_ بسیاری از خانواده‌ها با وارد شدن اعضای جدید نقل مکان می‌کنند که این به معنای جدا شدن کودک از دوستان و مدرسه است. کودکان تغییرات را دشوار را قبول می کنند.

مطالب خواندنی:  در مقابل همسرم که به خانوادم بی احترامی میکنه چه باید کرد؟

والدین ناتنی در یک خانواده ناتنی باید به موارد زیر فکر کنند:

– به وجود آمدن ارتباط با بچه های همسر جدید خود

– حمایت از فرزندان ناتنی برای به وجود آوردن ارتباطات با یکدیگر

– اینکه راه و روش فرزند داری آنان با هم یکسان است یا متفاوت و توافق در مورد روالی که در خانواده جدید به فرزند داری بپردازند.

به عنوان پدر / مادر تنی و ناتنی شما باید:

– به فرزند خود گوش کنید.

– تلاش کنید از دید آنان به مسئله نگاه کرده و جایگاه آنان را درک کنید.

– همه فرزندان را در خانواده جدید تشویق کنید تا درباره حسهای خود یا مشکلاتی که دارند حرف بزنند.

– به وجود آوردن رابطه را مورد حمایت خود قرار دهید اما بگذارید این کار با سرعتی که خودشان دارند انجام پذیرد.

– در خانواده جدید تلاش کنید با به وجود آوردن موقعیت نظم هائی را ایجاد کنید تا امنیت همه کودکان را تأمین نماید.

– برای هر کودک تک به تک وقت بگذارید.

– به فرزند خود یادآوری کنید که شما آنان را دوست دارید و همیشه حاضرید به آنان کمک کنید.

زندگی آرام با والدین ناتنی

داشتن یک خانواده سالم به شما کمک می کند تا در بعدهای دیگر زندگی تان هم کارکرد موثرتری داشته باشید.

احساسات خود را قبول کنید

ناراحتی خود را قبول کنید و تلاش کنید ناراحتی خود را نشان بدهید اما زیاده روی نکنید شما نمی توانید یک شبه با حضور فرد جدید کنار بیایید . کنار آمدن با اتفاقی که افتاده می تواند در سرعت بازگشت شما به زندگی کمک زیادی کند.

هیجانات خود را کنترل کنید

شما تنها کسی نیستید که در این دنیا از والد خود جدا شده اید و مجبور به زندگی با والد ناتنی هستید ، پس هیجاناتی مثل نفرت، عصبانیت و خشونت را کنترل کنید .

نامه بنویسید

اگر والدین خود را از دست داده اید و جای خالی مادر یا پدر اصلی شما ناراحت می کند، برای آنها نامه ای بنویسید و از با والد اصلی خود درد و دل کنید و میان خود و او فاصله ای به وجود نیاورید بلکه رابطه شما باید استمرار داشته باشد و به او بگویید سعی دارید با شرایط خانه خود را تطبیق دهید.

مطالب خواندنی:  چند نوع غذای ساده برای آشپزی با کودکان | به این دلایل مهم با کودکان آشپزی کنید

به خود زمان بدهید

زمان به شما کمک خواهد کرد با زندگی خود کنار بیایید و محبت والد ناتنی خود را حس کنید و او را به عنوان عضوی از خانه قبول کنید.

محبت های والد ناتنی را پس نزنید

اگر می خواهید شرایط زندگی شما بدتر نشود، هیچ گاه محبت های والد ناتنی خود را پس نزنید و تلاش کنید جواب صحیحی به محبت های او دهید و همانطور که او سعی می کند تا با شما رابطه موثر پیدار کند، شما نیز  یک قدم به او نزدیک شوید.

از بزرگترها کمک بگیرید

از آغوش پدر یا مادر بزرگ ها برای جبران محبت و خالی کردن هیجانی استفاده کنید و اگر نصیحتی به شما درباره رابطه با والد جدید دارند ، استفاده کنید. نگرانی های خود را با آنها در بین بگذارید و درباره والد ناتنی بدگویی نکنید و تصویر او را پیش آنها خراب نکنید.

نادیده بگیرید

زمانی که والدین شما با همسر خود ( والد ناتنی ) رابطه برقرار می کند و به یکدیگر محبت می کنند، عصبانی نشوید و احساس حسادت، لرزش، نفرت یا حتی کنجکاوی خود را نادیده بگیرید.

آنها نیز حق دارند به یکدیگر محبت کرده و یکدیگر رابشناسند.

با والد ناتنی حرف بزنید

با والد ناتنی خود حرف زده و درباره احساس و هیجانات خود به او بگویید. صحبت کردن شما باید در زمان مناسب و با لحن مناسب انجام شود.

اگر حرف رو در رو سختتان است، شرایط را برای خودتان ساده تر کنید و از نوشتن نامه استفاده کنید.

لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=27617

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.