محققان در مطالعه خود به بررسی رابطه بین التهاب و بیماری قلبی از طریق تاثیر مصرف مواد غذایی التهاب زا پرداختند.
به گزارش مجله زیبایی سبز به از مهر، به گفته محققان، رژیم غذایی مملو از گوشت قرمز و فراوری شده، غلات تصفیه شده و نوشیدنی های قندی که با افزایش التهاب در بدن مرتبط هستند، می توانند ریسک بیماری قلبی و سکته را افزایش دهند. حال مطالعه ای دیگر، اثرات مثبت خوردن گردو را به عنوان یک ماده خوراکی ضدالتهاب در کاهش التهاب و خطر بیماری قلبی نشان می دهد.
مطالعات قبلی نشان می دهد که التهاب مزمن نقش مهمی در ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی دارد. نشانگرهای زیستی التهابی خاصی مانند اینترلوکین ها، کموکین ها و مولکول های دارای چسبندگی، با مراحل اولیه و آخرین تصلب شریان مرتبط بوده اند.
همچنین رژیم غذایی می تواند بر میزان التهاب تأثیر بگذارد، اما تعداد کمی از الگوهای غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه ای (غنی از روغن زیتون، آجیل، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات، و مصرف غذاهای دریایی همراه با مصرف کم لبنیات و گوشت قرمز یا فرآوری شده)، غلظت پایین برخی نشانگرهای زیستی التهابی و کاهش خطر بیماری قلبی را نشان می دهد.
در مطالعه فعلی، محققان بالغ بر ۲۱ هزار شرکت کننده را که بیش از ۳۲ سال تحت نظر بودند، بررسی کردند.
«جون لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «ما متوجه شدیم که الگوهای رژیم غذایی با پتانسیل التهابی بالاتر با افزایش میزان بیماری های قلبی عروقی همراه هستند. مطالعه ما از اولین مطالعه هایی است که شاخص التهابی غذایی مبتنی بر مواد خوراکی را با خطر طولانی مدت بیماری های قلبی عروقی مرتبط می کند.»
محققان دریافتند شرکت کنندگانی که دارای رژیم غذایی مملو از مواد خوراکی التهاب زا بودند ۴۶ درصد بیشتر با ریسک بیماری قلبی و ۲۸ درصد بیشتر با سکته مواجه هستند.
محققان مصرف مواد غذایی با مقادیر بالاتر آنتی اکسیدان و فیبر برای کمک به مقابله با التهاب را پیشنهاد کردند: سبزیجات پهن برگ (کلم پیچ، اسفناج، و کلم)، سبزیجات زردرنگ (کدو تنبل، فلفل دلمه ای زرد، لوبیا، هویج)، غلات کامل، قهوه و چای.
محققان همچنین پیشنهاد کردند مصرف غلات و قندهای تصفیه شده، غذاهای سرخ شده، نوشابه های گازدار و گوشت های فرآوری شده و قرمز محدود شود. این غذاها از جمله عوامل اصلی ایجاد کننده التهاب در رژیم غذایی هستند.