آیا مصرف مواد دلیلی برای طلاق است؟
همه چیز درباره طلاق به دلیل اعتیاد همسر
به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از بیتوته،انواع اعتیاد به الکل ، مواد مخدر ، روان گردان ها و غیره می تواند سلامت افراد و خانواده را به خطر بیندازد. اعتیاد زوجی به خصوص اعتیاد مرد در خانواده میتواند تاثیر جبران ناپذیر و مخربی بر روح و رووان و آینده همسر و فرزندانش بگذارد، علت اصلی طلاق به دلیل اعتیاد همسر ، آزار های روحی است که در خانواده ایجاد می شود.
براساس قانون در صورتی که زوجه بتواند اعتیاد زوج به مواد مخدر یا مشروبات الکلی را اثبات کند ، با ادعای عسر و حرج بدون نیاز به رضایت زوج میتواند طلاق بگیرد.
براساس این قانون در صورتی که اعتیاد شوهر در زندگی خللی وارد کند و در مدتی که پزشک برای ترک اعتیاد تشخیص داده است ، از ترک اعتیاد امتناع کند و به تعهد خود عمل نکند یا بعد از ترک دوباره به مصرف مواد روی بیاورد ، طلاق به درخواست زوجه انجام خواهد شد.
در شرط شماره ۷ ضمن عقد آمده است که ابتلای زوج به هر گونه اعتیاد مضر که با تشخیص دادگاه به زندگی آسیب میرساند و زندگی را برای زوج دشوار میکند، به زن حق طلاق میدهد. در صورتی که هنگام عقد ازدواج شرط شماره ۷ را امضا کرده باشید ، کارتان برای طلاق گرفتن راحت تر است.
درخواست طلاق به دلیل اعتیاد همسر
از آنجا که اثبات عسر و حرج در اثر اعتیاد ، ریزه کاری های قانونی زیادی دارد بنابراین قبل از هر گونه تهدید شوهر به طلاق یا اقدام برای طلاق بهترین کار این است که با یک وکیل مجرب در این زمینه صحبت کنید تا راهکارهای قانونی را برای گردآوری مدارک محکمه پسند به شما ارائه دهد تا بتوانید در دادگاه حق خود را اثبات نمایید.
اثبات اعتیاد شوهر برای طلاق
همانطور که در بالا ذکر شد ، صرفا اثبات اعتیاد شوهر توسط زن باعث ایجاد حق طلاق نمی شود مگر این که دادگاه تشخیص مضر بودن اعتیاد و ایجاد خلل در زندگی زناشویی را بدهد.
در متن قانون اشاره ای به موضوع اعتیاد نشده است و صرفا به مضر بودن اعتیاد برای زندگی زناشویی و دشواری زندگی برای زوجه اشاره شده است بنابراین شما به شرطی که بتوانید اعتیاد را اثبات کنید می توانید حق طلاق بگیرید. اعتیاد می تواند شامل مواد مخدر ، مشروبات الکلی ، بازی های کامپیوتری ، شبکه های اجتماعی و غیره باشد.
برای اثبات اعتیاد ، دادگاه ، زوج را برای آزمایش به پزشکی قانونی معرفی میکند ولی متاسفانه معتادین با ترفندهایی می توانند تست اعتیادشان را منفی کنند بنابراین زوجه میتواند از شهادت شهود برای اثبات اعتیاد زوج استفاده کند.
مراحل طلاق به دلیل اعتیاد همسر
در بعضی از موارد هم ، قاضی از طریق مددکاری و کلانتری محل در مورد اعتیاد زوج تحقیق می نماید.
در مواردی که شخص معتاد به کمپ و مراکز ترک اعتیاد فرستاده می شود ، میتوان با تقاضا زوجه در دادگاه از این مراکز استعلام نمود.
در صورتی که زوج سابقه زندان مربوط به جرایم مواد مخدر داشته باشد، طلاق گرفتن زوجه راحت تر می شود.
چند بار تلاش برای ترک دادن اعتیاد مرد و فرستادن او به کمپ از مصادیق عسر و حرج است و به زن حق طلاق می دهد.
درخواست طلاق به دلیل اعتیاد همسر
مراحل طلاق به دلیل اعتیاد همسر
اولین گام برای طلاق گرفتن از شوهر معتاد اثبات اعتیاد است که میتواند به صورت اقرار صریح یا اقرار تلویحی خود مرد ، شهادت توسط شهود ، آزمایش اعتیاد ، معاینه پزشکی یا تحقیقات محلی احراز شود.
در صورتی که بتوانید در دادگاه اثبات کنید که شوهرتان معتاد است، دادگاه او را برای ترک به مراکز بازپروری می فرستد و مهلتی برای ترک به زوج میدهد.
در صورتی که چندین بار تلاش برای ترک زوج بی نتیجه بماند و دوباره به اعتیاد روی بیاورد زن می تواند عسر و حرج خود را اثبات کند و درخواست طلاق به علت اعتیاد به مواد مخدر را به نتیجه دلخواهش برساند.
روش دیگر این است که زن با ارائه مدارک محکمه پسند اثبات کند که ادامه ازدواج و زندگی با مرد ممکن نیست و رفتار او آسایش زندگی را بر هم زده و میتواند منجر به تهدید جان و آبروی همسر و فرزند شود.
زن برای اثبات ادعای خود میتواند مدارک پزشک قانونی که نشان دهنده جراحات جسمی است ، شهادت شهود ، سابقه مراکز بازپروری که نشان دهنده دفعات ترک و شروع مجدد اعتیاد بوده و تحقیقات محلی که نشان دهنده رفتار خشونت آمیز یا اعمال تهدید آمیز مرد است را به دادگاه ارائه دهد.