• امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
اخبار امروز : 0
0
1

ارتباط مشکلات پوستی و دوران قاعدگی

  • کد خبر : 14291
  • 11 بهمن 1398 - 11:57
ارتباط مشکلات پوستی و دوران قاعدگی

تاثیر قاعدگی بر پوست هورمون ها نقش خاص و کلیدی در زیبایی و سلامت پوست ایفا می کنند. یکی از دوره هایی که در آن هورمون ها دچار به هم ریختگی می شود و پوست هم به تبع آن دچار مشکلاتی می شود، دوران قاعدگی است. معمولاً خانم‌ها در مورد تغییرات پوست شان در این […]

ارتباط مشکلات پوستی و چرخه قاعدگی

تاثیر قاعدگی بر پوست

هورمون ها نقش خاص و کلیدی در زیبایی و سلامت پوست ایفا می کنند. یکی از دوره هایی که در آن هورمون ها دچار به هم ریختگی می شود و پوست هم به تبع آن دچار مشکلاتی می شود، دوران قاعدگی است. معمولاً خانم‌ها در مورد تغییرات پوست شان در این دوره سوال ها و دغدغه هایی دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

چرخه قاعدگی در خانم‌ها بطور معمول ۲۸ روزه است و به ۳ دوره تقسیم می شود:

۱- بین روز ۱ تا ۱۳ که دوره فولیکولی است.

۲- روز ۱۴ که روز تخمک گذاری است.

۳- روز ۱۴ تا ۲۸ که دوره لوتئال است.

قاعدگی در خانم‌ها با علامت هایی همراه است که اغلب منجر به مشکلات پوستی می شود، در این مطلب به دلیل و رفع مشکلات پوستی ناشی از قاعدگی اشاره می شود

کارشناسان به بانوان توصیه می کنند باتوجه به نوع پوست و موی خویش و بررسی چرخه قاعدگی میتوانند از بروز مشکلات پوستی مانند اکنه, چربی, خشکی یا پوسته پوسته شدن پوست و همینطور مشکلات مربوط به بهداشت و سلامت موهای سر جلوگیری کنند.

در دوره فولیکولی تخمک در تخم دان رشد می کند و پس از تخمک گذاری به صورت یک غده رنگ زرد است. چنانچه در روز ۱۴ این تخمک بارور نشود، پس از ۱۲ روز می میرد، مقدار هورمون ها شدیداً افت می کند و خونریزی و ریزش بافت دیواره های رحم شروع می شود. در خانم هایی که بدنشان نسبت به تغییرات هورمونی حساس است، حتی قبل از آغاز خونریزی ها اثرهای این تغییرات را میتوان روی پوست و بعضی نقاط دیگر بدن مشاهده کرد که اصطلاحا به آن« نشانگان قبل از قاعدگی» می گوییم. در دوران قاعدگی این تغییرات واضح تر و شدیدتر میشوند .

مطالب خواندنی:  مشکلات پوستی رایج در فصل گرما

ارتباط مشکلات پوستی و چرخه قاعدگی

ارتباط مشکلات پوستی و چرخه قاعدگی

افزایش چربی پوست و اکنه

۱۵روز پیش از آغاز خونریزی تخمک گذاری انجام می شود و خانم آماده بارور شدن است. در این زمان مقدار پروژسترون بالا میرود و به تبع آن میزان ترشح سبوم افزایش می یابد و تکثیر باکتری ها به علت مساعد شدن زمینه پوست بیشتر می شود. به این ترتیب احتمال بروز اکنه بالاتر می رود. چه خانم هایی که قبلا زمینه بروز اکنه داشته اند، چه افردی که اصلاً جوش نمی زدند، در این دوره برای جلوگیری از بروز یا تشدید جوشها بهتر است از محصولات بدون چربی استفاده کنند. مرطوب کننده های بر پایه آب استفاده کنند و صورت را با آرایش پاک کن های حاوی آب معدنی بشویند.

لایه برداری هم در این دوره بهتر است انجام نشود زیرا به دنبال این کار ترشح سبوم بالا می رود. دقیقا پیش از آغاز خونریزی استروژن کاهش محسوسی پیدا می کند و در عوض میزان هورمون های مردانه یعنی تستوسترون و پروژسترون بالا میرود. در نیمه اول قاعدگی، جوش هایی، به خصوص در ناحیه چانه و دور دهان ظاهر می شود. با مشاهده جوشها بهتر است از محصولات ضدجوش با پایه اسیدسالیسیلیک استفاده کنید و صورت را با محلول های شستشودهنده حاوی آن بشویید یا از کرم آن استفاده کنید. مرطوب سازی پوست خویش را هم از یاد نبرید.

ارتباط مشکلات پوستی و چرخه قاعدگی

مشکلات پوستی ناشی از پریود

یک درمانگر و مشاور گیاه درمانی می گوید:خانم‌ها برای کاهش عارضه های دوران قاعدگی باید تغدیه مناسبی داشته باشند و ورزش کنند. البته روش زندگی سالم تأثیر زیادی در بهبود عارضه های قاعدگی دارد و دمنوش ها هم میتواند به کمک بیاید.

مطالب خواندنی:  انواع سونوگرافی از بدن

توجه به این نکته ضروری است که نوع نگهداری و محصولاتی که قبل از قاعدگی و در وضعیت عادی مصرف می کردید، گاهی مناسب مصرف در دوران قاعدگی نیست. به عنوان مثال چنانچه در وضعیت عادی پوست خشک یا طبیعی دارید و از محصولات دارای روغن استفاده می کنید تا پوست تان نرم شود و در دوران قاعدگی پوست تان چرب می شود، بهتر است آنرا ۲ بار در روز با محصولی ملایم بشویید و آبرسانی کنید.

بهترین مورد استفاده از تونیک ها و محصولات بدون چربی و دارای ترکیبات ضدآکنه است تا دچار جوش های پوستی نشوید. نکته مهم دیگر حساس شدن پوست نسبت به عوامل خارجی در دوره قاعدگی است. معمولاً در این زمان پوست در مواجهه با افتاب قرمز تر می شود و لازم است برای جلوگیری از افتاب سوختگی از آن نگهداری بیشتری کنید. چنانچه پوست چربی دارید، از کرم های ضدآفتاب بدون چربی استفاده کنید. میتوانید ضدآفتاب مایع با SPF 30 تهیه کنید یا کرم پودر با SPF 30 بزنید. پس از پایان قاعدگی میتوانید از محصولاتی که بطور منظم استفاده می کردید، برحسب نوع پوست خویش استفاده کنید.

اشخاص دچار پوست های اکنه ای معمولاً، پیش از آغاز قاعدگی دچار جوش های سر سفید، سرسیاه میشوند که به علت تولید بیش از حد هورمون پروژسترون است.

کارشناسان استفاده از داروهای درمانی در این بازه زمانی و ژل های ضدباکتری، تنظیم الگوی خواب و رژیم غذایی را به این دسته از بانوان توصیه می کنند.

منبع: بیتوته

لینک کوتاه : https://www.greenbeautymag.com/?p=14291

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.