آشنایی با رسم افتادن دندان در کشورهای مختلف
رسوم و عقاید کشورهای مختلف درباره دندان
بدون شک رسم افتادن دندان در کشورهای مختلف، متفاوت است و هر کشوری عقاید و آداب و رسوم خود را در این برهه از زمان دارند و حتی برخی از مردم دنیا در این روز، جشن می گیرند. حال اگر تمایل دارید با تعدادی از این جشن ها و آداب و رسوم آشنا شوید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.
به گزارش مجله زیبایی سبز به نقل از بیتوته،تمام کودکان دنیا بدون استثنا دارای ۲۰ دندان شیری هستند که این دندان ها در سنین ۵ تا ۶ سالگی شروع به افتادن می کنند تا دندان های دائمی جایشان را بگیرند. در خصوص این دوره، داستان ها و عقاید زیادی از زمان های گذشته بر جای مانده است که یکی از معروف ترین آن ها داستان پری دریایی است.
در واقع اصل و ریشه ی تمام عقاید و داستان های مربوط به دندان های شیری این است که مردم، در زمان های گذشته بر این باور بودند که جادوگرها برای سحر و جادو نیازمند قسمت های مختلف بدن نظیر دندان های افتاده، ناخن های گرفته و مو هستند.
به همین دلیل از بین بردن درست این قسمت ها بسیار مهم و جدی است. طبیعتا چگونگی این از بین بردن در کشورها و فرهنگ های مختلف، متفاوت است. مثلا برخی از کشورها دندان ها را به سمت خورشید یا پشت بام پرتاب می کنند و برخی هم آن را جلوی حیواناتی چون موش و سگ و خوک می اندازند. برخی هم آن را خاک می کنند و یا می سوزانند. اغلب کشورها برای اولین دندان و برخی هم برای ششمین دندان، این رسوم را دارند.
برای اینکه بیشتر در مورد رسم افتادن دندان در کشورهای مختلف بدانید با ما همراه باشید.
بررسی ابعاد مختلف رسم افتادن دندان در کشورهای مختلف
رسم افتادن دندان در کشورهای مختلف چگونه است؟
رسم افتادن دندان در میان مردم حبشه قدیم: یکی از عجیب ترین و در واقع خطرناک ترین رسم افتادن دندان در کشورهای مختلف مربوط به این کشور است چرا که بعد از افتادن دندان کودکان، آن ها را به سمت کفتار پرتاب می کنند. تا دندان های محکم تری قسمت کودکانشان شود.
رسم افتادن دندان در میان مردم افغانستان: در این کشور، رسم بر این است که کودکان، دندان های خود را در سوراخ موش بیاندازند و از او می خواهند دندان های محکم تر و بهتری به آن ها بدهد.
رسم افتادن دندان در میان مردم نیجریه: رسم این کشور این است که اگر پسر هستند باید دندان را با ۸ سنگ در دست مشت کنند و اگر دختر، با ۶ سنگ این کار را انجام دهند. سپس چشم ها را بسته و زیر لب، نام خود را گفته و سنگ ها را می شماریدبشمارند و بخواهند که دندان هایشان باز گردند. در نهایت آنچه که در مشت دارند را به آسمان پرتاب کرده و به سرعت به سمت دیگری می روند.
رسم افتادن دندان در میان مردم قبایل هندی – آمریکایی: برخی از مردم این قبایل اعتقاد به دفن کردن دندان در مکان های خاص و پوشاندن آن ها با گیاه و شاخ و برگ دارند. برخی هم با زغال سنگ، دندان های افتاده را سیاه می کنند و به سمت غرب، پرت می کنند و از مادر بزرگ کودک می خواهند به رشد بهتر و قوی تر کودک، کمک کند. رسم افتادن دندان در قبایل مختلف، بسیار متفاوت است.
رسم افتادن دندان در میان مردم سریلانکا: رسم مردم این کشور این است که کودکان بیرون از خانه بایستند و با چشمان بسته بگویند: سنجاب، سنجاب، این دندان ها را بگیر و دندان های نو به من بده. سپس دندان را به بالای پشت بام پرت می کنند و چشم هایشان را باز می کنند.
رسم افتادن دندان در میان مردم آرژانتین: در این کشور، کودکان دندانشان را در یک لیوان آب می گذارند و در شبی به نام ال راتونسیتو، موشی کوچک دندان را برمی دارد و به جای آن، سکه و شیرینی داخل لیوان می گذارد.
رسم افتادن دندان در میان مردم ترکیه: مردم ترکیه بر این باورند که دندان های افتاده کودکان، آینده آن ها را حمل می کند. مثلا اگر بخواهند کودکشان، دانشمند شود دندان افتاده را در باغچه کتابخانه یا دانشگاه، دفن می کنند.
رسم افتادن دندان در میان مردم استرالیا: در این کشور، رسم این است که کودکان دندان را زیر بالش خود بگذارند تا پری دندان، به جای دندان برایشان پول بگذارد.
رسم افتادن دندان در میان مردم تاجیکستان: کودکان این کشور، دندان هایشان را در زمین می کارند تا داخل دهان یک جنگجو برود.
رسم افتادن دندان در میان اندونزی: کودکان این کشور، دندانهای خود را به سمت پشت بام پرت می کنند اگر پرتابشان، صاف بود دارای دندان های صاف و اگر کج بود، دارای دندانهای کج می شوند.
رسم افتادن دندان در میان مردم چین: کودکان این کشور، دندان های بالایی را زیر پایه تخت و دندان های پایینی را روی سقف می اندازند. به این امید که دندان هایشان، سریع تر رشد کند.
رسم افتادن دندان در میان مردم هند: کودکان این کشور دندانهای خود را به روی پشت بام می اندازند تا گنجشک آن ها ببرد و دندانهای بهتری بیاورد. برخی هم به امید داشتن دندان های براق تر آن ها را سمت خورشید، پرتاب می کنند.
رسم مشترک افتادن دندان در کشورهای مختلف
همان طور که تا این قسمت مطلب ذکر کردیم متوجه شدیم که رسم افتادن دندان در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. اما نکته ی قابل توجه، وجود چند رسم مشترک است. یکی از این رسم های مشترک، داستان پری دندان یا همان توث فری است که این رسم در کشورهای زیادی همچون آمریکا، کانادا، انگلیس، استرالیا و دانمارک رایج است. در این رسم یک پری دندان نصفه شب به اتاق بچه های می رود و دندان زیر بالشت را برمی دارد و به جای آن پول، اسباب بازی و شیرینی می گذارد.
برداشتن دندان توسط موش، از دیگر رسم های رایج افتادن دندان، در کشورهای مختلف نظیر مکزیک، اسپانیا، آرژانتین، کلمبیا، ال سالوادور، فرانسه، اسکاتلند، اسلوونی، روسیه، گواتمالا و هایتی می باشید. بر اساس اعتقاد این کشورها، موشی، دزدکی، دندان را از زیر بالش برمی دارد و جای آن سکه و آب نبات می گذارد. در فرانسه به این موش، لاپتیت سوریس و در مکزیک و اسپانیا به آن راتونکیتوپرز یا راتون دیلوس دینتیس می گویند.
رایج ترین رسم افتادن دندان در کشورهای مختلف، پرتاب کردن دندان است. این سنت بیشتر در کشورهای آسیایی و سایر کشورهای جهان، نظیر هند، چین، ژاپن، کره، ویتنام، یونان، اندونزی، نیجریه، سریلانکا و تایوان رایج می باشد. در کشور اتریش هم رسم بر این است که دندان ها باید به دور از خانه پرت شوند.
کودکان کشورهای هند، اندونزی، کره، تایوان، هایتی و یونان، دندانهایشان را روی پشت بام می اندازند. در کشورهای ژاپن و چین، دندانهای بالایی روی خاک و دندانهای پایینی روی سقف، انداخته می شود.
این لحظه، یکی از لحظه های خاص و به یادماندنی دوران کودکی است پس سعی کنید با الهام گرفتن از این رسوم، خاطره ی خوشی برای کودک خود بسازید.